Înainte de a comanda produse pe acest website sau prin intermediul emailului, te rugăm să citești în integralitate secțiunile cu termenii și condițiile care detaliază toate aspectele privind drepturile și obligațiile dvs și ale noastre, privind comanda, livrarea, returul și costurile aferente. Vizitarea, folosirea, sau comandarea produselor vizualizate pe site-ul www.craftup.ro implică acceptarea condițiilor de utilizare ce vor fi detaliate mai jos. Pentru folosirea în bune condiții a site-ului, se recomandă citirea cu atenție a Termenilor și Condițiilor care sunt în concordanță cu prevederile OG 34/2014.

Craftup.ro este administrat de S.C. Ravi Brand S.R.L. cu sediul în Calea Bucureștilor, nr. 182, Otopeni, Ilfov, Romania, înregistrată la Registrul Comerțului cu nr. J23/1735/07.06.2013, CUI RO31771722, Capital Social 300 lei.

Ne rezervăm dreptul de a efectua modificări acestor Termeni și Condiții, precum și orice modificări site-ului craftup.ro fără o notificare prealabila. Accesând pagina Termeni și Condiții, puteți citi întotdeauna cea mai recentă versiune a acestor prevederi.

1. Obligațiile dumneavoastră de înregistrare:

Pentru a putea cumpara de pe craftup.ro, trebuie să introduceți datele dumneavoastră pe website-ul nostru.

În utilizarea serviciului, declarați că veți furniza informații reale, corecte, actuale și complete despre dumneavoastră.

În situația în care considerăm că această obligație a fost încălcată, ne rezervăm dreptul de a vă bloca accesul la utilizarea serviciului, pe o perioadă determinată sau nedeterminată, fără nicio notificare prealabila.

2. Preț și modalități de plată:

Toate prețurile prezentate includ TVA(19%).

Plata produselor se efectuează în numerar/cash, la livrarea produsului, prin plata cu cardul,  prin transfer bancar la plasarea comenzii online sau in rate.

Procesatorul de plăți online este MobilPay – Netopia Payments (https://netopia-payments.com/)

3. Informații privitoare la livrare:

Termenul de livrare este de maxim 5-6 zile lucrătoare, socotit de la data confirmării comenzii dumneavoastră cu excepția unor situații excepționale generate de situații de urgență majoră, precum: condiții meteo nefavorabile, blocaje rutiere și accidente sau alte situații speciale care privesc strict programul de muncă al firmei de curierat, care pot produce decalaje ale intervalului de livrare. În aceste situații, termenul de livrare poate fi mai mare, însă nu va depași termenul maxim de livrare de 30 zile conform OUG 34/2014.

Comenzile vor fi confirmate înainte de a fi livrate produsele. O comandă neconfirmată nu presupune o rezervare a produselor.

Taxele de livrare sunt calculate cu taxa pe valoare adăugată (TVA) inclusă.

Transportul poate fi gratuit în anumite condiții sau promoții.

Comanda minimă este de 49,99 lei.

Livrarea se face de către o societate de curierat, la domiciliul clientului, în termen de maxim 1-2 zile de la expedierea comenzii, și poate ajunge la destinație după maxim 5-6 zile.

În cazul în care doriți să specificați anumite aspecte referitoare la livrare, cum ar fi: ora de livrare, adresa sau puncte de reper, vă rugăm să introduceți în căsuța de observații aceste lucruri înainte de finalizarea comenzii.

În ziua în care coletul dumneavoastră va fi expediat, veți fi înștiințat prin e-mail sau telefonic de către noi. Coletul poate fi preluat de orice membru al familiei.

Produsele se livrează în limita stocului disponibil. În cazul în care unul sau mai multe dintre produsele comandate nu se mai află pe stoc veți fi înștiințat în acest sens. În unele cazuri, produsul comandat poate fi înlocuit cu unul asemănător dacă dumneavoastră doriți și sunteți de acord cu acest lucru.

Răspunderea pentru orice deteriorare cauzată produsului, coletului sau pachetului trimis de către noi, revine societații de curierat sau transportatorului conform legislației în vigoare. Produsele vor fi înlocuite de către noi dacă se va face dovada culpei curierului și vom fi înștiințati in termen de 2 zile de la primirea coletului.

Coletele se livrează pe întreg teritoriul Romaniei, dar și în alte țări din Europa.

4. Drepturile de autor (Copyright)

Întregul conținut al site-ului craftup.ro, incluzând, texte, imagini, grafice, elemente de grafică web, scripturi și orice alte date, este proprietatea S.C. Ravi Brand S.R.L. sau a furnizorilor săi și este protejat conform Legii drepturilor de autor și legilor privind dreptul de proprietate intelectuală și industrială. Folosirea fără acordul scris a oricăror elemente de pe site-ul craftup.ro, sau a oricăror elemente enumerate mai sus se pedepsește conform legilor în vigoare. Pentru a reclama drepturile de proprietate intelectuală puteți folosi adresa de mail admin@craftup.ro.

Imaginile publicate pe site sunt conforme cu realitatea, însa uneori nuanțele culorilor produselor pot să difere ușor, ca urmare a procesului de execuție al fotografiilor sau a setărilor monitorului tău. De asemenea, pot apărea mici diferențe de design al materialului, ca urmare a faptului că unele produse de pe site pot avea calitatea de replică.

Orice încălcare a dreptului de autor va fi semnalată prin intermediul email-ului gdpr@craftup.ro

5. Politica de confidențialitate GDPR

Datele cu caracter personal vor putea fi dezvăluite fără consimțământul dumneavoastră în caz de litigii/dispute privind fraudele la plata către următorii destinatari: Băncile implicate în plățile online, Organismele Internaționale de Carduri și Furnizori de servicii/produse, respectiv conform Legii, către instituțiile abilitate.

În conformitate cu dispozițiile Regulamentului 2016/679/UE privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date, clienții noștri au următoarele drepturi:

1) Dreptul la informare (art.12)

2) Dreptul la acces la date (art.13) – dreptul de a obține, la cerere și în mod gratuit, pentru o solicitare pe an, confirmarea că datele care o privesc sunt sau nu sunt prelucrate de operatorul de date.

3) Dreptul la intervenție (art.14) – dreptul de a solicita operatorului de date, printr-o cerere scrisă și în mod gratuit, următoarele:

a) rectificarea, actualizarea, blocarea sau ștergerea datelor incomplete, inexacte sau prelucrărilor nelegale;

b) transformarea datelor personale nelegale în date anonime;

c) notificarea terților cu privire la operațiunile prevăzute la lit. a) si b).

4) Dreptul la opoziție (art.15) – dreptul de a se opune, în mod gratuit și printr-o cerere scrisă, din motive întemeiate și legitime, legate de situația sa particulară, că datele care o vizează să facă obiectul unei prelucrari.

5) Dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale luate în baza unei prelucrări automate;

6) Dreptul de retragere a consimțământului;

7) Dreptul de a se adresa justiţiei;

8) Dreptul la portabilitatea datelor

9) Dreptul de a depune o plângere la autoritatea națională de protecție a datelor personale.

Scopul colectarii datelor

Datele dumneavoastra personale vor putea fi utilizate de catre S.C. Ravi Brand S.R.L. pentru confirmarea comenzilor, informarea prin e-mail, mesaje scrise (SMS), posta sau alte mijloace de comunicare despre actiunile ulterioare si pentru realizarea de rapoarte statistice.

Datele dumneavoastra personale vor putea fi transmise autoritatilor in drept cu scopul verificarii tranzactiilor comerciale sau altor autoritati in drept pentru efectuarea oricaror verificari justificate in baza legii.

Datele furnizate de catre clienti sunt strict confidentiale. S.C. Ravi Brand S.R.L. se angajeaza in fata clientilor sai sa nu furnizeze aceste date unor terte persoane sau companii si sa le utilizeze strict pentru uzul relatiei de afaceri dintre client si S.C. Ravi Brand S.R.L.

Colectarea de date cu caracter personal

Suplimentar fata de cele de mai sus, colectarea de date cu caracter personal pe site-ul www.craftup.ro implica efectuarea de comenzi on-line pe site-ul www.craftup.ro si necesita furnizarea informatiilor solicitate si marcate a fi obligatorii, inclusiv a datelor cu caracter personal.

Folosim datele cu caracter personal colectate pe site-ul www.craftup.ro in urmatoarele scopuri:

facturarea produselor si a serviciilor comandate de dumneavoastra;
asigurarea livrarii produselor si serviciilor comandate;
asigurarea garantiilor.

Datele cu caracter personal vor putea fi dezvaluite institutiilor abilitate fara consimtamantul dumneavoastra in caz de litigi/dispute privind fraudele.
Utilizarea datelor statistice si a datelor anonime

S.C. Ravi Brand S.R.L. poate folosi datele statistice sau datele anonime rezultate in urma prelucrarii in urmatoarele scopuri:

  • realizarea de rapoarte si analize;
  • realizarea de informari in scopuri proprii;
  • publicarea, promovarea, ofertarea serviciilor oferite de S.C. Ravi Brand S.R.L.
  • Tertii care utilizeaza datele utilizatorilor din site
  • partenerul magazinului online pentru livrare (nume, adresa, telefon, email);
  • Google Analytics care preia date privind vizita pe site (pagini vizitate, browser folosit, actiuni in site, adresa IP);
  • Edrone Sp. z o.o., 1 Lekarska St., 31-203 Krakow, NIP: 676-248-20-64, KRS: 0000537197 – pentru a trimite newslettere prin intermediul sistemului edrone.me
  • Edrone Sp. z o.o., 1 Lekarska St., 31-203 Krakow, NIP: 676-248-20-64, KRS: 0000537197 – pentru a trimite e-mailuri, mesaje text(SMS), campanii in social media folosind sistemul edrone.
  • codul de urmarire edrone  – pentru a analiza statisticile magazinului online, dar si pentru scopuri de marketing si pentru campanii de email, SMS sau social media.

Modalitatea de exercitare a drepturilor: email – comenzi@craftup.ro

Modificari, actualizari, stergerea datelor – Contact: 0745221225

6. Returnarea produselor

Mai multe detalii legate de taxele de retur accesând link-ul de mai jos.

Politica de retur

Dumneavoastră beneficiați de o perioada de 14 zile pentru a renunța la cumpărare, făra a fi nevoit să justificați decizia de retragere și fără a suporta alte costuri decat cele direct legate de returnarea produselor și aveți dreptul să ne notificați prin orice metoda doriți că renunțați la cumpărare (email, formular de retragere).

Pentru retur există trei variante:

Varianta 1: trimitem noi curierul la dumneavoastra pentru a ridica pachetul, iar după ce acesta ajunge înapoi la noi, trimitem banii într-un cont specificat de dumneavoastra (acest lucru poate dura de la câteva ore, până la cateva zile, în funcție de numărul de cereri). Aceasta procedura ar implica și un cost de 19,9 lei (TVA inclus). Dacă a fost cumva greșeala noastră, această taxă este suportată de noi.
** dacă alegeti această variantă va rugam să ne spuneti când ar putea veni curierul și de la ce adresă pentru a ridica coletul (cu cât este mai larg intervalul cu atât mai bine)

Varianta 2: trimiteti dumneavoatra produsele la noi, prin orice metoda doriti, iar banii se returnează la fel în cont.

Varianta alternativă – schimb de produse: trimitem produsele noi, iar dumneavoastra îi dati curierului produsele vechi la schimb. Această metodă ar implica o taxă mai mare de transport pentru că, practic, sunt două livrări (dus-întors), costul este 35 de lei (TVA inclus). Aici se pot adăuga la ramburs și eventuale diferențe de preț.

Pentru oricare din metodele de mai sus, se returnează banii doar pentru produsele fizice comandate, nu și pentru transport. Toate taxele de transport se returnează dacă, dintr-un motiv sau altul, a fost vina noastră.

Produsele comercializate pe site-ul nostru beneficiază de garanția legală de conformitate și respectă termenele conform legii 140/2021.

7. Excepții de la retragere

Unele produse comercializate pe acest site au un regim special în ceea ce privește dreptul de retur, în sensul că sunt exceptate de la dreptul de retragere. Conform OG 34/2014 art 16 alin e) „sunt exceptate de la dreptul de retur furnizarea de produse sigilate care nu pot fi returnate din motive de protecție a sănătății sau din motive de igiena și care au fost desigilate de consumator”, de exemplu, fără ca lista să fie exhaustivă: produse care intră în contact cu alimentele (pungi de ambalaje craft), uleiuri aromaterapie, etc

8. Litigii

Prin folosirea, vizualizarea sau cumpărarea produselor de pe acest site, utilizatorul a luat la cunoștință asupra faptului că legile române vor guverna Termenii și Condițiile de mai sus și orice dispută de orice fel care ar putea să apară între utilizator și S.C. Ravi Brand S.R.L. În cazul unor eventuale conflicte între S.C. Ravi Brand S.R.L. și clienții săi, se va incerca mai întâi rezolvarea acestora pe cale amiabilă în minim 30 de zile lucrătoare.

Dacă rezolvarea pe cale amiabilă nu va fi posibilă, conflictul va fi soluționat în instanța competentă în conformitate cu legile române în vigoare.

9. Diverse

Dacă oricare dintre clauzele de mai sus va fi găsită nulă sau nevalidă, indiferent de cauză, aceasta nu va afecta valabilitatea celorlalte clauze. Odată cu lansarea comenzii, clientul acceptă fără obiecțiuni Condițiile și termenii de utilizare, valoarea acestora fiind aceeași cu un contract valabil încheiat. Fiind de acord cu acești Termeni și Condiții clientul iși asumă în totalitate drepturile și obligațiile ce decurg din cumpărarea din magazinul virtual craftup.ro.

10. Conciliere

Dacă aveți probleme legate de o comandă, care nu par a putea fi rezolvate prin e-mail sau cu persoana cu care discutați, puteți lua legătura pentru o conciliere internă gratuită cu unul din consultanții nostri la telefon, 0745.221.225.

11. Forță majora

Nici una din părți nu va fi răspunzătoare pentru neexecutarea obligațiilor sale contractuale, dacă o astfel de neexecutare este datorată unui eveniment de forță majoră. Forța majora este evenimentul imprevizibil, în afara controlului părților și care nu poate fi evitat.