Despre Ziua femeii

Despre Ziua femeii

Mame, surori, soții, logodnice, prietene sau colege… ce ne-am face fără ele? Suntem convinși că fiecare dintre noi are de mulțumit cu siguranță mai multor femei. Fie că vorbim de mame, cele care ne-au îngrijit cu dragoste atunci când am fost mici ori bolnavi, fie că vorbim de soții, aceste ființe dragi care jonglează cu succes între familie și carieră, ori poate de prietene sau colege, care ne sunt aproape de fiecare data cu un sfat sau cu o vorbă bună, săptămâna aceasta ne îndreptăm toată atenția către ele, încercând să celebrăm ziua de 8 Martie arătându-le cât de mult le iubim, respectăm și prețuim.

Și, pentru că Ziua Femeii este și o sărbătoare a istoriei femeilor, o marcare a unor evenimente-cheie, repere sau realizări, o sărbătoare care își propune să promoveze în continuare și să crească gradul de conștientizare a drepturilor femeilor, nu trebuie să uităm că, în vreme ce în unele părți ale lumii această sărbătoare este o celebrare a drepturilor obținute de femei, sunt zone pe pe glob în care femeile sunt încă nevoite să se lupte cu inegalități de șanse, și nu numai.

Istoria Zilei Femeii

Ziua Femeii a fost sărbătorită prima dată în 28 februarie 1909, în New York. Doi ani mai târziu, socialista de origine germană Luise Zietz a propus ca sărbătoarea să devină anuală, să devină un eveniment marcant în cadrul căruia să se atragă atenția asupra problemelor cu care se confruntă femeile, eveniment în cadrul căruia să se promoveze drepturi egale pentru femei. De aceea, în trecut, primele sărbători de Ziua Femeii au arătat foarte diferit față de ceea ce se întâmplă astăzi. Sute de demonstrații au avut loc în Europa, demonstrații în timpul cărora femeile au cerut dreptul de a alege prin vot dar și de a ocupa o funcție publică.

În anul 1917, o demonstrație a femeilor din Saint Petersburg, Rusia, eveniment în cadrul căruia femeile au solicitat încetarea primului război mondial dar și dreptul la vot, s-a transformat într-o adevărată manifestație de forță, care a condus printre altele și la demisia împăratului rus Nicolae al II-lea. De altfel, până în 1977, Ziua Femeii a fost sărbătorită  cu precădere în țările socialiste. Numai după decizia Adunării Generale a ONU de a proclama Ziua de 8 martie ca zi internațională a femeii, această sărbătoare a câștigat popularitate în întreaga lume, fiind astăzi un eveniment ce onorează maternitatea, frumusețea și primăvara, eveniment sărbătorit în multe țări din întreaga lume.

Ziua Femeii la craft-UP

Sărbătorim deci în această săptămână toate femeile din viața noastră și, în aceste momente, mai mult ca oricând, le mulțumim pentru toată dragostea, grija și sprijinul necondiționat pe care ni-l dau. Și, dacă printre cele dragi ție se află femei pasionate de lumea hand-made, noi te așteptăm cu o mulțime de lucruri frumoase, de accesorii handmade și materiale pentru coliere handmade, cercei handmade sau broderii cu mărgele. Printre produsele noastre poți întâlni mărgele, distanțiere, lănțișoare, închizători sau accesorii pentru tablouri. Orice eveniment deci este o bună ocazie pentru a vizita https://craftup.ro . Dacă ai întrebări sau dorești recomandări sau informații despre anumite produse, poți face asta la numărul de telefon 0741-052-222, prin e-mail: comenzi@craftup.ro , aici pe blog ori prin mesaje pe pagina noastră de facebook.

0
Coșul tău
X