Tradiţii de Anul Nou

Tradiții de Anul Nou

Tradiții de Anul Nou în lumea întreagă  –  Crăciunul a trecut dar noi suntem încă setaţi pe modul de sărbătoare. Vine Anul Nou şi fiecare dintre noi se pregăteşte pentru a participa la una dintre cele mai importante şi zgomotoase petreceri ale anului. Nici nu contează cât de bine sau cât rău s-a încheiat 2016, toată lumea priveşte acum cu încredere şi speranţe către un nou an, an care-şi va da startul printr-o petrecere zgomotoasă.

Şi, pentru că modalităţile de a sărbători sunt atât de diferite, constatăm că nici măcar nu există un cod vestimentar clasic la care toţi să adere.

De aceea, orice sugestie sau sfat despre ţinuta vestimentară de anul nou trebuie să ţină cont de multitudinea de petreceri la care se poate participa. Pentru o petrecere în stil carnaval, ai nevoie bineînţeles de măşti, peruci sau pălării potrivite.

Pentru o petrecere tematică ai nevoie iarăşi de costume speciale iar pentru o petrecere şic, rafinată, nu trebuie sa-ţi lipsească  rochia de seară, cravata sau papionul, după caz. Poţi merge însă la barul din colţ, pentru o petrecere între prieteni apropiaţi iar în acest caz, ştim cu toţii, cu certitudine, că ţinuta poate fi lejeră, în stil casual.

Tradiții de Anul Nou – Tradiții la romani

Legat de codul vestimentar, aflăm că la români, tradiţiile şi superstiţiile ne spun că musai trebuie să avem de Anul Nou o haină nouă, simbol al prospeţimii şi noutăţii. Tot de Anul Nou, se pare că trebuie să avem asupra noastră ceva de culoare roşie, pentru a alunga spiritele rele şi privirile malefice. Acest obicei pare a fi inspirat din China, acolo unde de Anul Nou, fiecare uşă a caselor se vopseşte în roşu, pentru mai multă fericire şi noroc bun în anul ce stă să vină.

Şi, dacă mai cercetăm niţel, vom observa că multe din tradiţiile de anul nou ale românilor au rădăcini cât se poate de diferite iar asta se întâmplă şi datorită entuziasmului cu care este sărbătorit revelionul peste tot în lume. De exemplu, la noi se crede că dacă mâncăm struguri sau stafide de anul nou, vom avea parte de mai mulţi bani în anul ce stă să vină. Aşa este şi în Spania, acolo unde neapărat la miezul nopţii trebuie să mănânci 12 boabe de struguri pentru a avea noroc în anul următor.

Tot la noi, tradiţia spune că, pentru a te bucura de protecţie şi noroc în anul care tocmai a început, trebuie ca prima persoană care îţi intră în casă să fie un bărbat.

Ei bine, aşa este şi în Anglia, acolo unde există obiceiul de Revelion de a primi oaspeţi într-o atmosferă plină de ospitalitate şi căldură pentru ca aceştia, la rândul lor, să aducă noroc bun în noul an. Din Grecia, obiceiul de a găti plăcinte cu bănuţi de metal în ele a ajuns până în unele zone ale României, iar de Revelion, plăcintele cu răvaş sau bani sunt cele mai aşteptate. Deliciu culinar pentru adulţi şi copii deopotrivă, ele stârnesc nu numai curiozitate sau nerăbdare.

Tradiții de Anul Nou – La mulţi ani, 2017!

De Anul Nou, privim cu încredere către un nou început, către o nouă etapă a a vieţii noastre şi ne dorim pentru noi şi pentru cei apropiaţi nouă, noroc, sănătate, fericire şi bunăstare materială. La mulţi ani, 2017!

Echipa www.craftup.ro

0
Coșul tău
X