Târguri de Crăciun

Târguri de Crăciun. Una dintre cele mai mari sărbători ale creștinătății, Crăciunul marchează nașterea Domnului Iisus Hristos fiind celebrat pe 25 decembrie de către toată lumea creștină. Atmosfera de sărbătoare apare însă cu mult înainte de această dată deoarece orașele se pregătesc de sărbătoare încă de la începutul lunii noiembrie, perioadă când încep să apară luminile de Crăciun, brazii împodobiți sau decorațiunile specifice.

Tot cu câteva săptămâni bune înainte de Crăciun încep să apară târgurile specifice, evenimente în cadrul cărora vizitatorii pot găsi produse alimentare tradiționale precum cozonaci, siropuri din muguri de brad ori dulcețuri diverse. Dar care sunt rădăcinile acestor târguri? Pentru a le descoperi, este necesar să mergem înapoi în timp, în Evul Mediu târziu, în partea vorbitoare de limbă germană a Europei. Așa am aflat de unul dintre cele mai vechi și faimoase târguri de Crăciun, ce are loc în fiecare an în Germania, la Nuremberg.

Transmis din generație în generație, acest târg special de Crăciun datează de la mijlocul secolului al 16-lea, prima mențiune scrisă fiind de la 1628. Totul a început de la fermierii din zona Nuremberg care au început sa-și vîndă recoltele chiar în perioada Crăciunului în piețele obișnuite, lucru ce a devenit în timp tradiție și, în zilele noastre, o mare atracție turistică.

Plecând de la aceste târguri originale tradiționale germane de Crăciun, încetul cu încetul au început să apară peste tot în lume piețe similare, aproape fiecare țară având acum propriile sale târguri tradiționale, locuri în care oamenii merg pentru a se bucura împreună, într-o atmosferă de sărbătoare, de produse gastronomice sau băuturi tradiționale, de suveniruri sau decorațiuni ori de obiecte de artizanat tradiționale și bijuterii lucrate manual.

Idei pentru producători – Târguri de Crăciun

Și, deoarece târgurile de Crăciun se apropie cu pași repezi, ne-am gândit să sugerăm expozanților câteva idei de ambalare sau prezentare a produselor expuse în cadrul acestora. Poate că la următorul târg veți fi prezenți în calitate de producător al unor bijuterii, caz în care, cutiuțele pe care le veți găsi la următoarea adresă web: https://craftup.ro/categorie-produs/ambalaje/cutiute/. Acestea vă pot fi de un real ajutor la expunerea sau depozitarea diverselor produse. Pentru semințe sau alune, recomandăm pungile cu fermoar (ziplock) pe care le puteți găsi la adresa https://craftup.ro/produs/pungi-cu-fermoar-ziplock-500-buc/. Pentru esențe, parfumuri sau tincturi recomandăm sticluțele cu roll-on sau picurător, de dimensiuni 4, 5, 6 sau 8 ml, pe care le puteți găsi aici: https://craftup.ro/categorie-produs/ambalaje/sticlute/.

Indiferent de cum veți fi prezenți la aceste târguri, fie că veți participa în calitate de expozanți, fie că veți participa în calitate de simpli vizitatori, noi, cei de la https://craftup.ro/, suntem convinși că experiența va fi cât mai plăcută, plină de autenticitate, căldură și generozitate.

0
Coșul tău
X