Pregătirea propriului parfum din uleiuri esențiale

Pregătirea propriului parfum din uleiuri esențiale

Parfumurile și mirosurile plăcute ne fascinează pe toți încă de mici. Motivul este simplu, mai ales dacă  ne gândim că s-a dovedit clar strânsa legătură dintre memorie și simțul mirosului. Cu siguranță ți s-a întâmplat și ție ca anumite mirosuri particulare să-ți declanșeze amintiri timpurii, să te transporte pur și simplu cu foarte mare ușurință în trecut.

Parfumul poartă cu el deci valuri de amintiri și asocieri. Un anumit parfum clasic îți poate aminti de mama sau bunica ta iar poate mirosul unor săpunuri, șampoane sau detergenți diverși îți pot evoca aminitri specifice din copilărie. Cum ar fi deci să ai propriul tău parfum, pregătit de tine acasă, din uleiuri esențiale recunoscute pentru proprietățile lor benefice asupra întregului organism. Este simplu de făcut, și, dacă ar fi să comparăm cu parfumurile din comerț, costurile sunt cu siguranță mult mai mici.

Cu siguranță deci nu este greu să pornești “fabricarea” unui parfum, mai ales dacă cunoști cei mai importanți pași. De exemplu, ai auzit cu siguranță despre parfum, că este compus din anumite arome, clasificate în note de bază, de vârf și de mijloc. În mod normal, imediat ce ai pulverizat dintr-un parfum, vei simți mai întâi notele de vârf care se evaporă rapid, urmate după aproximativ un minut de notele de mijloc, practic cele mai puternice, ce formează însăși esența parfumului. La sfârșit, vei “simți” notele de bază, acele miresme care completează notele de top și de mijloc.

Uleiuri esențiale – Recomandarea CraftUp

Arome precum grapefruit, lamâie, verbena, portocală sau mandarină fac parte din notele de vârf, arome precum chiparos, piper negru, cardamom, mușețel și lavandă fac parte din notele de mijloc, fiind urmate de iasomie, vanilie, trandafir, patchouli, ghimbir, Ylang-Ylang sau valeriana ca note de bază. Prin urmare, atunci când selectezi aromele pentru parfumul tău, este important să începi prin a pune prima dată nota de bază, urmată de nota de mijloc, finalizând, bineînțeles, cu o notă de vârf. Întotdeauna trebuie păstrată ordinea, de la nota de bază către nota de vârf. Până gasești varianta care-ți place cel mai mult, poți testa diverse combinații, pe care să le amesteci în sticulețe speciale, cu picurător sau cu roll-on , urmând să le folosești atunci când sunt gata, de obicei după o perioadă de cel puțin câteva săptămâni.

Important de reținut ar mai fi că parfumurile pot fi create pe bază de alcool, în bază solidă sau uleioase. Atunci când adaugi amestecul tău preferat la un ulei vegetal cu miros neutru, rezultatul va fi un parfum în bază uleioasă. Dacă în schimb adaugi amestecul de uleiuri esențiale preferat într-un unt solid topit, rezultatul va fi un parfum ușor de aplicat și ușor de transportat. Aceste două variante sunt considerate a fi cele mai naturale, deoarece alcoolul este considerat un iritant al pielii. Avantajul lui este însă că nu lasă urme, evaporându-se destul de rapid. Se adaugă amestecului de uleiuri esențiale iar rezultatul va fi un parfum special, similar poate celor din comerț.

Cu siguranță, plăcerea folosirii unui parfum creat de tine va fi mult peste experiența folosirii unui parfum din comerț iar satisfacția va fi maximă.

0
Coșul tău
X