Povestea Crăciunului

Povestea Crăciunului

Probabil cea mai celebrată sărbătoare a lumii, Crăciunul este un eveniment apărut după mai mulți ani de tradiții seculare și religioase din întreaga lume. Crăciunul, așa cum îl știm astăzi, este o invenție a epocii victoriene. Articolul din aceasta săptămâna prezintă povestea Crăciunului.

În 1819, autorul american Washington Irving a publicat Albumul de schițe al lui Geoffrey Crayon, o serie de povestiri scurte despre sărbătorirea Crăciunului într-un conac englezesc. Conform acestor scrieri, Crăciunul ar trebui să fie o sărbătoare care să aducă împreună oamenii indiferent de condiția lor socială, într-o atmosferă caldă și liniștită, împăciuitoare.

În 1843, Charles Dickens publica Poveste de Crăciun, carte scrisă într-un moment în care britanicii încercau să împace tradiții și obiceiuri străvechi de Crăciun cu unele obiceiuri noi, precum impodobirea brazilor.

Pe măsură ce tot mai mulți oameni au început să adopte Crăciunul ca o sărbătoare a familiei, obiceiuri străvechi începeau să fie redescoperite. Astăzi, obiceiurile de Crăciun includ schimbul de cadouri, împodobirea brazilor de Crăciun, participarea la slujbe religioase, servirea mesei împreună cu familia și prietenii și, mai ales, așteptarea sosirii lui Moș Crăciun.

Atât o sărbătoare religioasă sacră cât și un fenomen cultural și comercial la nivel mondial, Crăciunul înseamnă pentru cei mai mulți dintre noi timp petrecut în familie, alături de cei dragi, dar și un impuls de a dărui, de a fi mai bun și de a prețui momentele frumoase din fiecare zi.

Recomandarea CraftUp

Pentru că știm cât de important este să dăruim în această perioadă cadoul perfect, noi, cei de la craftup.ro, ne-am decis ca și în decembrie să îți oferim la un preț redus acele articole des utilizate în croitorii și mercerii cum ar fi ața de brodat, benzile decorative, panglicile sau dantela dar și o gamă variată de articole pentru realizarea produselor handmade, în special mărgele, distanțiere și alte accesorii pentru bijuterii. Tot la noi puteți găsi la un preț redus folie magnetică, sticluțe, pungi plastic din polietilienă sau huse pentru haine.

Este foarte simplu deci să oferi de acest Crăciun celor dragi un cadou personalizat, realizat manual, ce va însemna cu siguranță mult mai mult decât primirea unui cadou din comerț. Aceia dintre voi înzestrați cu talent, răbdare și pricepere, mai au încă timp să realizeze cadoul de Crăciun perfect, ce va fi păstrat cu drag de către cei apropiați vouă. Și, dacă aveți nevoie de o idee, verificați articolul nostru de acum două săptămâni în care sugeram câteva idei de cadouri pentru Crăciun și care poate fi accesat aici: https://craftup.ro/2016/11/29/idei-de-cadou/ .

0
Coșul tău
X