Doza de inspiratie de astazi: benzile decorative

Panglicile și benzile decorative
Panglicile și benzile decorative reprezintă o ramură specială a industriei textile o reprezintă fabricarea de panglici, benzi decorative sau franjuri. Începutul acestei industrii își găseşte locul în apropierea orășelului francez St. Etienne, acolo unde s-au putut observa primele semne ale unei afaceri în domeniul țesătoriei de panglici încă de la începutul sec. 11. În America, panglicile de mătase, introduse de neguțătorii europeni la începutul secolului 17, au inspirat triburile native la crearea unor articole de îmbrăcăminte devenite în timp o emblemă.


Ca o paranteză, merită menționat că cel mai mare importator de panglici și benzi decorative, continentul nord-american a început să piardă teren la acest capitol ca urmare a externalizării de către producătorii din America de Nord a producției de articole de îmbrăcăminte în țările din Asia și America de Sud. De cealaltă parte, companiile din Orientul Îndepărtat, în special cele din China, s-au axat, treptat, pe o îmbunătăţire atât a calităţii cât și varietăţii mărfurilor, reuşind să intre într-o competiţie acerbă cu concurenții lor europeni sau americani.

Panglicile decorative

Revenind la panglici, cele mai vechi și căutate materiale pentru decorat, e musai să amintim că ele se foloseau încă din evul mediu, fiind atunci oferite în semn de apreciere cavalerilor medievali la participarea sau la câștigarea turnirurilor.

Fâșii înguste de bumbac, mătase sau catifea, panglicile sau benzile decorative pot fi folosite și la împodobirea diverselor obiecte precum tapițerii, îmbrăcăminte sau cărți, sau ca accesorii la împodobirea sau aranjarea părului.

De asemenea, pot fi folosite în scopuri comemorative, pentru evocarea amintirii unor evenimente sau personalități marcante, ca un semn ce marchează doliul sau pentru a atrage atenția asupra unor cauze umanitare. Cel mai cunoscut simbol de acest gen este fundița roz, semn folosit de foarte multe organizații pentru a atrage atenția asupra cancerului la sân.

De altfel, când ne referim la benzile decorative, ştim cu toţii că orice crâmpei din acest gen de textilă, de orice culoare sau material, îşi găseşte cu siguranţă întrebuinţare. Fie că legăm un buchet de flori, fie că decorăm un articol de îmbrăcăminte sau că împodobim părul, benzile decorative sunt de un real ajutor oricărei persoane.

Inspirându-ne de aici ( http://blog.hobbycraft.co.uk/things-to-make-with-ribbon/ ), noi îţi propunem să creezi sau să recreezi bijuterii folosind banda decorativă organza ( https://craftup.ro/produs/banda-organza-rola-50yarzi/ ), îţi sugerăm să foloseşti benzile decorative ( https://craftup.ro/produs/banda-decorativa-bumbac-cu-romburi-si-sageti-rola-100yarzi/) sau satinate ( https://craftup.ro/produs/banda-satinata-100yarzi/ ) pentru a realiza semne de carte, coliere, sau, de ce nu, pentru a da o pată de culoare ghivecelor.

Iar dacă afacerea ta presupune realizarea de accesorii handmade, diverse haine sau articole vestimentare, îți recomandăm să ne faci o vizită online pentru a afla mai multe despre panglicile și benzile decorative disponibile in magazinul nostru online ( https://craftup.ro/categorie-produs/accesorii-croitorie/benzi-decorative-panglici/ ) pentru că în oferta noastră de panglici și benzi decorative, de diferite forme, mărimi sau culori, vei găsi cu siguranță produsul dorit, tocmai potrivit pentru ideile tale.

0
Coșul tău
X