Organza – materialul ideal pentru realizarea unor accesorii deosebite

Ne oprim azi la un material deosebit, perfect pentru realizarea unor decorațiuni sau accesorii handmade, ideal pentru înfrumusețarea unor articole vestimentare, a unor haine deosebite, vom discuta azi despre organza. O țesătură subțire, simplă, țesută în mod tradițional din mătase, organza este țesută în ziua de azi și din fibre sintetice, cum ar fi poliesterul sau nailonul. Utilizată în general pentru îmbrăcămintea de nuntă sau îmbrăcămintea de seară, organza a căpătat de-a lungul timpului diferite utilizări, care mai de care mai inedite. Iar cele mai întâlnite și mai des folosite forme ale acestui material sunt, bineînțeles, panglicile din organza.

Foarte subțiri, cu texturi aspre, dar și foarte alunecoase, panglicile de organza sunt adesea “cablate”, cu scopul clar de păstrare a formei. Toate aceste calități fac panglicile de organza foarte potrivite pentru diverse meșteșuguri. Întîlnite într-o varietate de forme sau culori, panglicile organza se pot folosi pentru decorațiuni diverse, accesorii handmade sau diferite haine ori accesorii vestimentare.

De exemplu, fundele realizate cu ajutorul panglicilor din organza sunt finisajul perfect pentru clipsurile de păr, pentru buchetele de flori sau pentru cadouri. Lățimile mai mici tind să funcționeze cel mai bine pentru împodobirea clipsurilor de păr, în timp ce lățimile mai mari de organza se dovedesc a fi ideale pentru decorarea cadourilor.

O altă utilizare foarte populară a panglicii organza este decorarea ramelor foto sau a altor obiecte decorative simple, care necesită un finisaj elegant. Întotdeauna însă, când  se purcede la decorarea unor astfel de obiecte cu bandă organza, este musai a se lua în considerare și adăugarea unor alte accesorii deosebite, precum scoici, mărgele de nisip sau acril, ori a unor mici obiecte decorative, pentru a finaliza cu stil aspectul acelui obiect supus redecorării.

Mai departe, vorbim despre o altă alegere populară printre femei, colierele organza. Oferta este foarte variată și, dacă te afli printre cele care doresc să-și creeze singure un astfel de obiect, vei constata că există multe ghiduri și filme care te vor îndruma și-ți vor oferi toate explicațiile necesare.

Pe final, trebuie să amintim că poți lua în considerare utilizarea panglicilor organza și pentru a crea suporturi decorative pentru scaune și mese de banchet, nunți sau botezuri.

Indiferent de modul preferat de a utiliza panglicile din organza, suntem convinși că talentul și priceperea ta în arta lucrului manual vor fi acele atuuri care vor cântări cel mai greu la finisarea acelor obiecte decorative sau accesorii la fabricarea cărora materialul principal a fost, bineînțeles, organza.

0
Coșul tău
X