Lucrul manual – pasiune sau afacere?

Talentul lucrul manual – pasiune sau afacere de succes?

V-am mai spus, nu-i așa, că o  mare pasiune se poate transforma foarte ușor într-o afacere de succes, atunci când în joc se află talent, pricepere, o mare dorință de muncă și o nevoie imensă de a reuși. Globalizarea a revoluționat comerțul online iar acesta la rândul său a revoluționat felul în care se prezintă unele mărfuri, dar mai ales modul în care ele se tranzacționează. De aceea, putem spune acum că a devenit incredibil de ușor pentru cei pasionați de lucru manual să-și prezinte produsele, să dezvolte o afacere de la zero, totul numai online.

Cu toate astea, atunci când ești ocupat să creezi, e posibil să dai o importanță mai mică afacerii în sine și să pui mai mult suflet în ceea ce concepi, în fiecare lucru pe care îl scoți la lumină din materiale diverse.

Unii artiști de exemplu nu văd rostul în a-și deschide o afacere, nu văd cum ar putea scoate un ban în plus din pasiunea lor pentru frumos, și au nevoie pentru asta de sfaturi speciale. Alții în schimb văd de la bun început ocazia de a-și construi un brand, un nume de marcă pe seama creațiilor, pe seama produselor lor.

Ca să nu mai spunem că unul dintre principalele avantaje ale unei proprii afaceri născute din pasiunea pentru frumos, poate fi comunitatea. Poți întâlni de-a lungul timpului oameni minunați, preocupați ca și tine de lucrul manual. Cu ei poți schimba opinii despre furnizorii pe care te poți bizui sau poți afla lucruri noi despre materialele de calitate importate de aceștia.

Promovarea afacerii

Dacă plănuiești startul unei afaceri online, un lucru important este să nu uiți de promovarea pe care trebuie să o faci înainte. Anunță pe Instagram, Facebook sau Pinterest că vei fi gata de a-ți lansa afacerea într-o anume perioadă, oferă-le viitorilor clienți posibilitatea de a se încrie la newsletter atrăgându-i prin mici cupoane de reduceri.

Ulterior, nu uita să-i anunți periodic pe rețelele de socializare cu privire la eventualele reduceri, să lansezi periodic cupoane speciale sau să atragi atenția asupra oricărui eveniment sau produs nou inclus în site. Atunci când ai o afacere online, trebuie neapărat să te străduiești să atragi atenția potențialilor clienți prin orice mijloc de socializare.

0
Coșul tău
X