Idei de afaceri cu bani puțini

Idei de afaceri cu bani puțini: Pălăriile

Accesoriu vestimentar purtat din varii motive, pentru a ne proteja împotriva elementelor naturii, pentru a fi la modă, din motive religioase, de siguranță sau ceremoniale. Pălăria poate avea în anumite domenii semnificaţii diverse, purtarea ei putând indica rangul, naționalitatea, ramura de serviciu, sau, în cazul armatei, regimentul.

Încercând să aflăm când a fost creată prima pălărie, am descoperit că una dintre primele reprezentări vizuale ale unei pălării se află într-un mormânt antic din Teba, Egipt, datat la aproximativ 3200 î.Hr..  Desigur, nimeni nu știe cu adevărat cine a inventat prima pălărie. Istoricii pot atesta faptul că pălăriile au fost prezente pe tot parcursul dezvoltării civilizației, ele fiind descoperite în operele de artă ale civilizațiilor antice.

În Egipt de exemplu, regii sau zeii erau înfățișați purtând pălării extravagante, pe când în Roma antică și Grecia o pălărie reprezenta statutul social, clasele de jos neavând voie să poarte pălării.

Primele pălarii

Probabil că primele pălării au fost folosite în scopuri utilitare, ca o protecție împotriva vremii. Nu a trecut mult timp până când aceste accesorii au devenit un simbol al statutului, o preferință generalizată specifică mai multor medii sociale. Astăzi, funcționalitatea pălăriilor variază, ele putând fi folosite pentru a ne proteja de soare, ploaie sau vânt, dar și pentru a accesoriza cu stil o ținută la modă.

Inspirați de aici http://fashionsy.com/10-types-hats-must-every-woman/, ne-am oprit la unul din tiparele gratuite disponibile pe internet, la adresa http://blog.lostinparis.com.au/subscribe/free-pattern-denim-reversible-bucket-hat/ , pentru a vă propune a încerca confecționarea unei pălării cu două fețe, din denim. Tot ce vă trebuie, pe lângă o pereche veche de blugi de care nu mai aveți nevoie, este o foarfecă https://craftup.ro/produs/foarfeca-profesionala-zig-zag-21cm-prym/ , ceva țesături moi pentru căptușeală, o mașină de cusut, ață de brodat https://craftup.ro/categorie-produs/accesorii-croitorie/ata-de-brodat/, o bandă decorativă pentru a-i oferi un stil aparte https://craftup.ro/produs/banda-decorativa-bumbac-cu-romburi-si-sageti-rola-100yarzi/ și, bineînțeles, niște ace, un fier de călcat dar și o bandă flexibilă pentru măsuratoare.

Idei de afaceri

Suntem convinși că simpla pasiune pentru aceste accesorii poate deveni și o afacere profitabilă, deoarece, așa cum am arătat mai sus, investițiile sunt minime iar rezultatele pot fi mai mult decât satisfăcătoare. În ceea ce privește cererea, știm sigur că acest aspect nu este un impediment. De la varii domenii unde este  necesară purtarea lor ca parte a unei uniforme, până la simpla cerere a publicului larg ca parte a unei dorințe colective a societății de a fi la modă purtându-le, pălăriile sunt accesorii de nelipsit ce oferă un stil aparte oricărei ținute.

 

0
Coșul tău
X