Idei de afaceri cu bani puțini – Papioane handmade

Aud zilnic persoane care se plâng că nu se descurcă cu banii, că ar vrea să mai își ia un job pentru a putea economisi niște bani și a pleca în concediul mult visat sau că ar vrea să pornească o mică afacere dar nu au bani suficienți.

Pe acest blog voi încerca să vă ofer idei de afaceri cu bani puțini, idei de afaceri care pot fi puse în practică de oricine, indiferent de vârstă, sex sau ocupația actuală.

Astăzi vom discuta despre o afacere care începe să prindă și în România: Confecționarea papioanelor handmade.

Pe Facebook există numeroase pagini care au succes și care oferă spre vânzare papioane handmade, papioane unice și realizate pentru persoanele care vor să arate impecabil la o nuntă, un botez, o aniversare sau pur și simplu celor care le place să arate elegant.

Cel mai bun tutorial pe care l-am găsit pe internet despre cum să faci papioane chiar la tine acasă se regăsește mai jos. Durează doar 7 minute să înveți să faci un papion.

Care sunt lucrurile de care avem nevoie pentru a începe o mică afacere cu papioane handmade?

– un sac cu creativitate

– răbdare, perseverență și pasiune pentru croitorie

– o mașină de cusut

– ață de cusut în culori diverse

– materiale textile de mai multe feluri

– o foarfecă de croitorie pentru tăierea materialului

– lipici pentru materiale textile

– pungi de ambalat de 6 x 8cm sau 7 x 10cm

– o pagină de Facebook pentru promovare

Cât m-ar costa ca să încep o afacere cu papioane handmade?

În principiu depinde de volumul pe care te gândești să îl produci. Ideal este să începi cu câteva papioane (maxim 30), cu modele diferite pe care să le folosești ca și portofoliu, iar apoi să produci papioane doar la comandă.

Singurele investiții inițiale pe care le vei face vor fi într-o mașină de cusut (asta dacă nu ai deja o mașină de cusut moștenire de la bunica) care are prețul pornind de la 400 de lei, o foarfecă de croitorie care costă minim 30 de lei, lipici, câteva tipuri de materiale textile și pungi de ambalaj pentru papioane.

Îți recomandăm să începi prin a prezenta papioanele familiei, prietenilor și celor apropiați pentru a obține feed-back și a știi care sunt modele pe care lumea le apreciază mai mult.

Următorul pas după ce avem un portofoliu de câteva modele de papioane este să ne facem o pagină de Facebook pentru promovare și să ne invităm prietenii să vadă modelele expuse.

Prețul unui papion handmade variază de la 35 de lei și poate ajunge până la 100 de lei, în funcție de materialele folosite, design, atractivitate și interesul oamenilor pentru acel model de papion handmade.

Având în vedere că avem costuri mici pentru confecționarea unui papion, pe care le estimăm la 10 – 15 lei per papion, putem să facem un profit bun și să ne recuperăm investiția inițială în câteva săptămâni.

În câteva luni, după ce lumea începe să ne recomande și devenim suficient de cunoscuți, atingând un număr minim de 80-100 de papioane vândute într-o lună vom putea să rămânem, după ce scădem toate cheltuielile cu 2000 – 3000 de lei într-o singură lună și asta muncind maxim 2-3 ore într-o zi.

Analizând această oportunitate de afacere noi ne-am convins: cei care vor să facă bani de acasă, să muncească câteva ore pe zi și să rămână la final de lună cu un câștig frumușel pot încerca cu succes să producă papioane handmade.

Nu rămâne decât să vă urăm succes celor care doresc să pornească această afacere!

Views: (216)
X