Arta cusăturilor manuale

Arta cusăturilor manuale. Care este în prezent utilitatea cusăturilor manuale? Mai este practicat acest lucru? Bineînțeles că acele case de modă mari, pentru colecțiile haute couture, practică în continuare acest laborios proces de coasere manuală. Fără îndoială, măiestria cusăturilor manuale, ce necesită o foarte atentă și detaliată învățare, se recunoaște de departe în aceste colecții, calitatea hainelor cusute manual fiind indiscutabil foarte înaltă.

La scară mare, cusăturile manuale, caracterizate de executarea unor lucrări complexe cu ajutorul unor unelte simple precum ac, ață și degetar, a fost înlocuită însă de un proces tehnologic de confecționare. Acest proces caracterizat în general de creșterea productivității, nu neapărat în detrimentul calității. O dovadă clară în acest sens avem de la partenerii noștri, Sigma Fashion, de la care am primit acum ceva timp un filmuleț din care am aflat mai multe informaţii despre cum este realizată în atelier o bluză cu aplicații din piele și broderie.

Cei dintre voi care ne urmăresc pe facebook știți deja despre ce vorbim, iar pentru cei care nu au apucat să vadă, puteți accesa următorul link pentru a vă convinge: https://www.facebook.com/craftupromania/videos/687338698088272/  . Mărturie pentru calitatea acestor inimioare funky folosite la realizarea bluzei cu aplicații din piele și broderie sunt și următoarele fotografii:

Arta cusăturilor manuale.

E musai să menționăm și că, la realizarea acestora, a fost folosită ața de brodat Rotweiss, produs disponibil pentru comandă online la următoarea adresă web: goo.gl/hleZIg , acum cu o reducere de 20% a prețului inițial.

Ei bine, revenind, trebuie să menționăm ca atunci când ne referim la realizarea hainelor, suntem de părere că gustul pentru frumos, îndemânarea şi talentul se fac cunoscute cel mai bine  în acele lucruri realizate manual.

Varietatea și calitatea cusăturilor realizate de mână vin dintr-un lung proces de învățare și modernizare a tipurilor de cusături, iar timpul alocat studiului și practicii  nu face altceva decât să adauge valoare acestui vechi obicei apărut încă din era paleolitică, despre care arheologii spun că se făcea înainte de inventarea aței cu ajutorul oaselor, coarnelor de cerb sau a acelor de fildeș dar și a diverselor “fire” obținute din părți ale corpurilor animalelor.

Practic, până în secolul 19, atunci când a fost inventată mașina de cusut, hainele au fost cusute manual, în fiecare gospodărie în parte. Cusutul manual reprezenta în cea mai mare parte ocupația principală a femeilor, și, deoarece îmbrăcămintea era considerată o investiție costisitoare de către majoritatea oamenilor, cusutul manual era folosit de cele mai multe ori în scopuri practice precum cârpirea sau coaserea hainelor rupte.

Apariția mașinii de cusut, revoluția industrială din secolul 19, dar mai ales faptul că mașinile de cusut au devenit mai accesibile clasei muncitoare, au făcut ca acest proces al realizării hainelor să se dezvolte masiv în secolul 20. Acum, cu ajutorul calculatoarelor, cei sau cele care lucrează în industria modei pot  elabora și vizualiza modele de îmbrăcăminte virtual, folosind unelte și mașini de cusut virtuale în cadrul diverselor  programe de simulare existente în acest domeniu.

Arta cusăturilor manuale.

0
Coșul tău
X