Aromaterapie

Aromaterapie este utilizată la scară mare pentru a spori atât starea psihologică cât și bunăstarea fizică. Se crede că aromele emise de către diversele uleiuri esențiale sau de către anumite bețisoare parfumate pot stimula, atunci când sunt inhalate, anumite părți ale creierului. Sunt și uleiuri esențiale care pot fi absorbite prin piele, iar în acest caz ele pot aduce chiar vindecarea anumitor afecțiuni.

Despre uleiurile esențiale se știe că sunt folosite de mii de ani pentru a îmbunătăți starea de spirit și a ridica moralul. Uleiurile folosite în aromaterapie sunt reflecții autentice ale botanicii din care acestea sunt create. Atunci când aceste extracte naturale sunt difuzate ele pot inspira, energiza, calma, dar și încuraja o stare de bine și pace sufletească.

O formă de medicină alternativă, aromaterapia pare să ia avânt și să fie căutată din ce în ce mai mult. Aceasta se datorează în mare parte multiplelor beneficii pe care le aduce atunci când este folosită în scopuri terapeutice, beneficii precum ameliorarea durerilor, îmbunătățirea stării de spirit sau creșterea funcției cognitive.

Bineînțeles că întâlnim o mulțime de uleiuri esențiale sau bețisoare parfumate, fiecare cu propriile sale proprietăți de vindecare sau de îmbunătățire a stării de spirit. Sunt studii care arată că stresul ocazional și anxietatea asociată cu viața de zi cu zi pot fi ameliorate odată cu folosirea regulată a anumitor uleiuri esențiale, știut fiind faptul că acestea ajută la obținerea unei stări pozitive sau la relaxare.

Apariția difuzoarelor de arome, acele dispozitive mici care sunt folosite pentru a dispersa uleiurile esențiale în aerul înconjurător, a făcut ca o stare de spirit bună să fie din ce în ce mai ușor de obținut. Folosite în aromaterapie pentru o varietate de scopuri terapeutice, aceste aparate pot fi de diferite tipuri și pot avea caracteristici diferite și sunt ideale pentru difuziile aeriene.

Pentru inhalarea directă se poate folosi o lampă aromaterapeutică sau diverse alte recipiente în care se pot pune atât apă cât și ulei și care, atunci când sunt încălzite, asigură evaporarea esențelor și împrăștierea mirosurilor.

Atunci când se alege metoda aplicării topice, uleiurile esențiale ajung să se absoarbă ușor în piele, principalele caracteristici în aceste cazuri fiind de curățare, deodorizare și tonifiere. În funcție de metoda pe care o alegi pentru a folosi uleiurile esențiale, capacitățile lor benefice variază. Unde trebuie să ai o grijă aparte este în acel caz în care alegi aplicarea topică. Datorită faptului că aceste uleiuri sunt în general foarte concentrate, nu este recomandat ca ele să se aplice în forma lor pură direct pe piele, fiind necesară diluarea, în prealabil.

Produse aromaterapie pe CraftUp

Daca magazinul tău este specializat în aromaterapie, dacă ești în căutarea măririi stocului de bețisoare parfumate sau de uleiuri esențiale, vizitează și secțiunea site-ului nostru dedicată acestei ramuri. Vă propunem bețișoarele parfumate HEM, ce ajută la rugăciuni, meditație sau yoga și care vor face mediul aromat și plăcut: https://craftup.ro/produs/betisoare-parfumate-hem/ sau diverse uleiuri esențiale ce pot inspira, energiza, calma, sau de a încuraja o stare de bine și pace sufletească. Nu uita că la comenzi ce depășesc valoarea de 250 lei, transportul este gratuit. Dacă ai întrebări, ne poți scrie aici pe blog, pe facebook, sau la adresa de e-mail: comenzi@craftup.ro .

0
Coșul tău
X