Aromaterapie cu beţişoare parfumate

Aromaterapie cu beţişoare parfumate

Aromaterapia a înconjurat omenirea într-o formă sau alta de mii de ani iar apariţia beţişoarelor parfumate a fost un pas esențial în crearea unei atmosfere spirituale. Folosite de vechii egipteni, atât în ​​scopuri pragmatice, cât și în scopuri mistice, beţişoarele parfumate erau utilizate iniţial la înlăturarea mirosurilor mai puţin plăcute din încăperi.

Ulterior, a luat naştere credinţa că aroma plăcută a acestor beţişoare va descuraja spiritele rele, şi au început să fie folosite din ce în ce mai mult şi în scopuri religioase.

Primele betisoare parfumate

Se pare că primele dovezi de folosire a beţişoarelor parfumate apar la babilonieni, ulterior acestea răspândindu-se la greci şi la romani.  Ce se cunoaşte cu certitudine este că la aproximativ 2000 î.en, China Antică a început să folosească beţişoare parfumate pentru închinare, ca o componentă a numeroaselor ritualuri ceremoniale formalizate, de altfel foarte răspândite. Punctul culminant a fost atins atunci când pe vremea dinastiei Song, au fost ridicate nenumărate clădiri, special pentru acest scop, de a se arde beţişoare parfumate în cadrul unor ceremonii cu caracter religios.

Dar cum se fabrică aceste beţişoare pentru aromaterapie? Ei bine, dintr-un amestec de materii vegetale, cu un aspect păstos, se poate îmbrăca un beţişor din bambus sau pur şi simplu se poate turna acest amestec în forma unui beţişor, pentru a putea fi ars ulterior, în scopul de a emite acel miros plăcut atât de caracteristic aromaterapiei, acel fum parfumat al cărui miros este creat de combinația componentelor sale arzătoare.

Cunoaştem din proprie experienţă că beţişoarele parfumate evocă adesea sentimente și stări de spirit care depășesc mult manifestarea fizică a aromelor emise, şi ştim că beţişoarele parfumate sunt utilizate frecvent în meditație, ele fiind un ajutor pentru vigilența minții sau pentru  înlăturarea acelor gânduri care distrag atenția.

Încă şi astăzi, în multe locuri din lume se practică arderea beţişoarelor parfumate ca modalităţi sau ca lucruri esenţiale de a curăța și de a sfinți spațiile fizice, precum și de a exprima reverența și a se conecta cu divinul.

Dacă și tu ești în căutarea unei experiențe similare, noi îți spunem că transformarea stării dar mai ales aromei unei încăperi nu a fost niciodată mai simplă. Indiferent de aroma aleasă, utilizarea beţişoarelor parfumate îţi va răsfăţa în mod sigur simţurile!

0
Coșul tău
X